Print side
Dodekalitten og Winthers hus.
DatoTirsdag den 17. september 2019  
Tidspunktkl. 09-17  
BeskrivelseUnderviser: Se I Programtekst. Kom på en spændende tur i vores lokale område. Vi besøger først Dodekalitten og får en guide til, at fortælle om de 12 sten, der som skulpturer står og skuer ud over Smålandsfarvandet.. Dodekalitten (græsk: Tolvsten) er 12 stenstøtter, hver 7-9 m. høje og hver vejende 25- 45 tons, hvor de øverste 2 m er udhugget som hoveder, der alle vender mod centrum i en cirkel med 40 m i diameter.
Inspireret af den historie genskabes forfædrene og -mødrene i Dodekalitten. Måske er det deres sang, der høres imellem stenene.
Efter besøget, ca. kl 12.00 kører vi til " Den fuldkomne fisker" i Onsevig, kendt viden om, for deres gode mad og brug af lokale råvarer, her spiser vi frokost, drikkevarer for egen regning.
Efter Frokost skal vi besøge Richard Winthers Hus i Vindeby
Billedkunstneren, professor Richard Winther efterlod ved sin død i 2007 en række store malerier og dekorationer på vægge og lofter i forhallen, køkkenet og to andre rum i sit hus i Vindeby. Udsmykningen dækker i alt 71 kvadratmeter og omfatter 55 malerier i en helt original form og af meget høj kunstnerisk kvalitet.
Her vil Birthe Hvarre fortælle om huset og dets indhold.
Huset servere et kop kaffe.
Efter en god dag, kører vi mod Maribo hvor vi forventer at være kl ca. 16.30, afsætning senere i Nakskov.
Vi kører med Skørringe busser. Vi besøger først Dodekalitten og får en guide til, at fortælle om de 12 sten, der som skulpturer står og skuer ud over Smålandsfarvandet Dodekalitten (græsk: Tolvsten) er 12 stenstøtter, hver 7-9 m. høje og hver vejende 25- 45 tons, hvor de øverste 2 m er udhugget som hoveder, der alle vender mod centrum i en cirkel med 40 m i diameter. Inspireret af den historie genskabes forfædrene og -mødrene i Dodekalitten. Måske er det deres sang, der høres imellem stenene. Efter besøget, ca. kl 12.00 kører vi til " Den fuldkomne fisker" i Onsevig, kendt viden om, for deres gode mad og brug af lokale råvarer, her spiser vi frokost, drikkevarer for egen regning. Efter Frokost skal vi besøge Richard Winthers Hus i Vindeby Billedkunstneren, professor Richard Winther efterlod ved sin død i 2007 en række store malerier og dekorationer på vægge og lofter i forhallen, køkkenet og to andre rum i sit hus i Vindeby. Udsmykningen dækker i alt 71 kvadratmeter og omfatter 55 malerier i en helt original form og af meget høj kunstnerisk kvalitet. Her vil Birthe Hvarre fortælle om huset og dets indhold. Huset servere et kop kaffe. Efter en god dag, kører vi mod Maribo hvor vi forventer at være kl ca. 16.30, afsærning senere i Nakskov. Vi kører med Skørringe busser. max 18 deltagere.
Hold: 951-1902 Mødested: Maribo, Maribo 
Tilmelding Klik her for at tilmelde dig
Pris(Pris: 675 kr) 
Praktiske opl.
MødestedAOF Lolland, Søndre Boulevard 15, Maribo
Turleder 
Kontaktinformation
Johnny Madsen, Guldborgsund Kommune, 54 73 19 96 - e-mail: joma@guldborgsund.dk