Middelaldercentret

Middelaldercentret

Ved Hamborgskoven 2-4, Sundby L
4800 Nykøbing F
Tlf: 5486 1934 Fax: 5486 1834
Hjemmeside
Åbent: Se hjemmesiden
Entré: Se hjemmesiden

Middelaldercentret er et eksperimenterende museumcenter. Der er her genskabt et autentisk middelalderligt miljø fra slutningen af 1300-tallet. Der er spændende oplevelser og aktiviteter for hele familienViser 3 events fra/efter 22. jul. 2019

23 Jul Historisk

Medicin og lægevidenskab i middelalderen

Tirsdag den 23. til torsdag den 25. juli 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: 140 kr for voksne)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Middelaldercentret,
Ved Hamborgskoven 2-4, Sundby L, Nykøbing F
Middelaldercentret sætter fokus på lægevidenskaben i middelalderen. Hvad gør man i 1409, hvis man bliver syg? Hvor går man hen, hvis man har tandpine?

Hvis du blev syg i middelalderen, var det fordi der var en ubalance i kroppen. Man mente, at hvert menneske havde fire slags væsker i kroppen: blod, slim, sort og gul galde. Var der ubalance mellem disse blev man syg. Lægen kunne årelade for at bringe væskerne i balance.

Hos bartskæreren kan I se kirurgens værktøj og høre om operationer i middelalderen.

Vi sætter fokus på lægeurter, salver, åreladning og operation. Hør om de middelalderlige kirurgiske teknikker og mød lægsøsterne i haverne, hvor de fortæller om planterne og deres virkning.

I herberget (infermeri) vil lægen diagnostisere patienter med pest, forkølelse, hysteriske kvinder og koleriske mænd.

Kom forbi og oplev middelalderens lægekunst - og få fornyet respekt for middelalderens borgere, der gik til lægen!
29 Jul Historisk

Kæmpe kanonevent

Mandag den 29. juli til søndag den 4. august 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: 140 kr for voksne)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Middelaldercentret,
Ved Hamborgskoven 2-4, Sundby L, Nykøbing F
I uge 31 bliver der røg, krudt og kugler over Sundkøbing! Vi inviterer til en stor event, der fokuserer på kanoner og artilleri i middelalderen. Middelaldercentret har allieret sig med den engelske re-enactment gruppe Kynges Ordinance, der har besøgt os flere gange tidligere. De ved alt, hvad der er værd at vide om kanoner i middelalderen og de elsker at fremvise og demonstrere kanonerne.

Vi lover at der kommer brag og krudtrøg nok til alle!

I løbet af ugen vil der være fokus på håndværket bag kanonerne - hvordan laves de, hvordan fungerer de, hvad betød krudtvåbenenes indførsel til Europa og hvilken forskel gjorde det for krigsførelsen og på slagmarkerne rundt omkring?

I denne uge har vi ligeledes vores tilknyttet forskergruppe, Ho-gruppen, på besøg. De har i mange år lavet forskning omkring krudt og fremstilling af samme på middelaldermanér. I år tager de et skridt videre, når de vil støbe en tonstung bronzekanon!

Dette vil ske i vores nyindrettede eksperimental arkæologiske område og det vil være muligt at følge processen! Nogle gange vil området dog være afspærret af sikkerhedsmæssige hensyn, men vi lover at holde rundvisninger ofte, så alle kan følge med!

Kom forbi til en uge, der står i kanonernes tegn - det bliver vildt og det bliver nørdet, på den gode måde
14 Okt Historisk

Efterårsferie på Middelaldercentret

Mandag den 14. til fredag den 18. oktober 2019, kl. 10.
Pris: (Entré: 140 kr for voksne)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Middelaldercentret,
Ved Hamborgskoven 2-4, Sundby L, Nykøbing F
I skolernes efterårsferie (mandag 14. oktober til fredag 18. oktober) har Middelaldercentret åbent fra 10:00-16:00 og et program spækket med spændende ting. Her er liv i alle husene, folk på torvet, madlavning i bryggerset, håndværkerne arbejder, der slagtes får og grise, og riddere og soldater er en del af bybilledet.

Hver dag mødes to riddere i en stor dyst på vores turneringsbane. Her dyster de i forskellige discipliner og til sidst dyster de på lanser i det afgørende ridt, der afgør hvem der vinder hæder og ære.

Vi demonstrerer de store kastemaskiner, bliderne af hver dag kl. 12:00 og affyrere kanonerne hver dag kl. 15:00.

Onsdag aften er helt speciel på Middelaldercentret

Onsdag aften holder vi længe åbent, så I kan få den helt rette middelalderstemning i skumringen og mørket. Der er levende lys og bål i husene, folkene laver aftensmad og fortæller om livet i middelalderen. Vi holder ridderturnering kl. 19.00 kun oplyst af levende lys og fakler og så er det årets højdepunkt, når vi affyrer bliderne med ildkugler! Kom og hør den fascinerende lyd, når ildkuglerne suser ud over Guldborgsund!

Det hele afsluttes med et fantastisk festfyrværkeri! Det er bedre end nytårsaften!

Kom forbi til en uge fyldt med fornøjelige aktiviteter, ridderturneringer, blider og masser af middelalder!

Gæstgiveriet, Den Gyldne Svane, har åbent hver dag - her kan man nyde middelalderens mange lækre retter og den hyggelige atmosfære. Bordbestilling er en god ide
Download liste som pdf