Hasselø Natursti

Hasselø Natursti

Hasseløvej
4800 Nykøbing F

Følg cykelruten Sundruten mod syd fra Nykøbing F til Hasselø. Efter Hasselø Plantage (som ikke er en plantage, men en landsby) drejes til højre ad naturstien. Her ligger en lejrplads på en naturgrund ud til Guldborgsund (over for Flatø) med primitivt toilet og bålplads. Gratis overnatningViser 2 events fra/efter 21. jan. 2020

14 Feb Natur

Stjerner og historier

Fredag den 14. februar 2020, kl. 19.
Pris: (Entré: 20 Gratis for børn under 12 år)
Hasselø Natursti,
Hasseløvej, Nykøbing F
Naturvejlederen viser rundt på stjernehimlen mellem udvalgte stjernebilleder og fortæller nogle af de tilhørende myter. Turen starter med en kort præsentation af stjerner. Husk meget varmt tøj og en varm drik. Turen aflyses ved overskyet vejr.
23 Feb Natur

Ørnens Dag ved Hasselø

Søndag den 23. februar 2020, kl. 10-14.
Pris: (Fri entré)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Hasselø Natursti,
Hasseløvej, Nykøbing F
Der vil være flere turledere på stedet fra kl. 10 - 14, så mød op, når du har lyst. Vi vil på dagen tilbyde småture ad naturstien, hvis vejret tillader det. Vintertiden er en god årstid at se på store ørne.

Dansk Ornitologisk forening, Projekt Ørn, har denne dag tilrettelagt arrangementer i hele Danmark, for at invitere børn og voksne ud at se Europas største rovfugl.

De Havørne, der befinder sig hos os i øjeblikket, er lokale ynglefugle og fugle fra Norge, Sverige og Nordtyskland.

Der vil være flere turledere på stedet fra kl. 10 - 14, så mød op, når du har lyst. Vi vil på dagen tilbyde småture ad naturstien, hvis vejret tillader det. Stien følger bredden langs Guldborgsund. Hvis der er åbent vand, er mange forskellige andearter søgt ind til de områder, hvor der er føde at hente. Oplev Stor Skallesluger, Lille Skallesluger, Hvinand, Pibeand, Troldand og Blishøne. Måske raster en Blå Kærhøg, Musvåge eller Fjeldvåge i området.

Vi vil på dagen at tilbyde varm kaffe og friskbagt kage. Sponsor Uglen vil stå fremme, og man kan lægge et bidrag der, som går til det fremtidige arbejde på Gedser Fuglestation.

Der vil være en lille bod, hvor foldere udleveres gratis, mens fuglefrø, fuglekasser m. m. kan købes.

Medbring: En kikkert og måske en fuglebog.

Fra P-pladsen og Naturstien er der udsyn til Flatø, Kalvø, Barholme, Kejlsø, Lilleø - renden ved Priorskov og Skejten ved Fuglsang
Download liste som pdf