Færgen Ida

Færgen Ida

Stubbekøbing Havn
4850 StubbekøbingViser 3 events fra/efter 22. jul. 2019

24 Jul Foredrag

Krig og fred - Grønsund: Militærhistorie i Østlige Grønsund

Onsdag den 24. juli 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 120 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Færgen Ida,
Stubbekøbing Havn, Stubbekøbing
Fra Stubbekøbing til Østersøen - fra vikinger til koldkrig. Allan Huglstad fortæller, på levende vis, om krig og fred, om land og vand, med alle de historier der knytter sig til området omkring Grønsund. Vi sejler mod Østersøen og passerer undervejs Bogødæmningen, samlingspladsen ved Fanefjord, Hårbølle Skanse, Borgsted Batteri, Marie Grubbes Færgeleje, før vi ad Hestehoved Dyb med en skanse i Korselitze Østerskov og historien om Sorte Sara i Hesnæs og de 4 skibe, der forliste i 1950 på grund af en ørentvist! sejler tilbage mod Stubbekøbing. Ja det skorter ikke på gode historier, når Allan Huglstad fortæller om krig og fred på Grønsund - fra vikinger til koldkrig. Det er en helt unik oplevelse at høre Allan fortælle om tyske armadaer, drivminer, minestrygere, havneanlæg, batterier og kanoner. Ja sågar en enkelt oliekatastrofe kan han fortælle om. Det bliver ikke kedelig!

Medbring gerne madkurven. Drikkevarer må ikke medbringes men kan købes ombord

Musikaften: Walther & Sine

Onsdag den 31. juli 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 245 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Færgen Ida,
Stubbekøbing Havn, Stubbekøbing
"Landbydrengen" Flemming Walther Andersen er et velkendt musiknavn, og ikke mindst når han og Sine Bach Rüttel - Danmarks banjodronning - giver den gas med dansk lyrik på guitar og banjo. Genren er folk. Gå ikke glip af dem, når de gæster Færgen Ida. Walther er bosat på Falster og han tager fat om problemstillinger, der via politiske holdninger eller stemninger blandt "folk og fæ", skaber en unødvendig difference mennesker imellem. Lyrikken er dansk, og musikalske genre er overvejende folk. Walthers debutalbum "Landsbydreng" vandt i 2016 folkemusik-prisen "Årets Helge".

Sine har i mange år været kendt som Danmarks Banjo-dronning og omtales gerne som Danmarks bedste banjospiller. Banjoen er i årtier blevet luftet flittigt med bl.a. Arne Wurgler, eller med det populære vaskebrætorkester Tobacco, og på studiealbums på alt fra D: A: D: til Lars Lilholt

Medbring gerne madkurven. Drikkevarer må ikke medbringes men kan købes ombord
7 Aug Natur

Blå Eventyr

Onsdag den 7. august 2019, kl. 19.
Pris: (Entré: 195 kr)
Hjemmeside: Se hjemmeside
Færgen Ida,
Stubbekøbing Havn, Stubbekøbing
Vi får besøg af dykker og havbiolog Søren Larsen, kendt som manden der har lavet 160 halvtimes TV- udsendelser i serien "Under Overfladen". Den 7. august, kan du opleve et foredrag og oplevelse, som vi kalder "Blå Eventyr". Helle W. Græsdal fra Vordingborg Kommune kommer og fortæller hvad "Blå Eventyr" er, og hvad det står for.

Med er dykker og havbiolog Søren Larsen, kendt som manden der har lavet 160 halvtimes TV- udsendelser i serien "Under Overfladen", som er sendt i tv2 regionerne rundt i landet og bl.a. her fra Møns Klint.

Søren fortæller om de større dyr i området og om andre spændende dykkeroplevelser . Han medbringer også plastbakker med dyr og planter fra området og vil ud fra dette fortælle om livet der findes under overfladen.

Kom og rør og føl på alt dette, inden det sættes tilbage, ud i havet igen.

Medbring gerne madkurven. Drikkevarer må ikke medbringes men kan købes ombord
Download liste som pdf